Wie ben ik?

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Wees welkom.

Mijn naam is Rashna Tjikhoeri. Ik ben geboren in Nederland. Mijn wortels liggen in India. Daar komt misschien ook wel mijn grote voorliefde voor Yoga en Meditatie vandaan.

Al op jonge leeftijd maakte ik in mijn opvoeding kennis met de Yoga filosofie. Het voelde dan ook als een logische stap om me hierin te blijven verdiepen. Het klassieke Yoga systeem waarin ademhaling, Meditatie en positief denken, ontspanning, voeding en lichaamshoudingen samenkomen fascineert me. Me hierin verdiepen draagt voor mij persoonlijk bij aan innerlijk(-e) geluk, rust, ontspanning, stilte, vrede en zingeving.

Mijn wens voor de wereld

Als jong meisje had ik eigenlijk maar een wens. Om een diep innerlijk gevoel van gelukzaligheid te ervaren en om anderen te ondersteunen in dat proces. De weg daar naartoe is het vrijlaten van innerlijke spanningen op fysiek, emotioneel en mentaal vlak, om zo ruimte te maken voor dat gevoel van innerlijk(-e) geluk, rust, ontspanning, stilte en vrede dat in een ieder van ons aanwezig is.

Levensvragen

Als kind hield ik me al bezig met zingeving. Met vragen als 'Wie ben ik?', 'Wie kan ik zijn?', 'Waartoe dient het leven?' en 'Welke rol heb ik hierin te vervullen?'. Ik voelde aan alles dat het leven grootser was dan ik ooit zou kunnen vermoeden. Ook dat mijn leven van betekenis was. Net als dat van anderen.

Een van die vragen is altijd heel dicht bij me gebleven 'Wie ben ik?'. Ze vormt de rode draad door mijn leven. Ze is mijn drijfveer in het leven en geeft me kracht en moed om door verschillende levenservaringen heen te bewegen. Een vraag die niet simpel te beantwoorden is, omdat ze verder reikt dat het materiële of oppervlakkige. Maar antwoord geeft op wie ik ten diepste, in essentie, ben.

Transformatie

Een aantal jaar geleden veranderde mijn leven compleet. Ik was op reis in Sri Lanka. In een bosrijke omgeving. Een plek van sereniteit, introspectie en bezinning. Voor me zat een man in wiens leven de dood haar intrede had gedaan. De man mocht niet aangesproken of aangeraakt worden, dus een gesprek was niet mogelijk. Zijn gezichtsuitdrukking maakte diepe indruk op me. Voor mij voelde het alsof de man innerlijke kwellingen ervaarde. Deze plek nodigde hem uit om in stilte te zijn met alles wat hem nog verbonden hield met het aardse bestaan. Deze ervaring maakte diepe indruk op me. Niet wetende dat ik vlak daarna zelf heel ziek zou worden en de dood heel nabij zou voelen. Ook deze ervaring maakte diepe indruk op me. Mijn geest was nog nooit zo helder geweest.

Angst voor de dood had en heb ik niet. Ik realiseer me ten diepste dat er slechts twee zekerheden in het leven zijn. Geboorte en dood. En dat we nergens controle over hebben. Wat ik later leerde is dat we wel invloed hebben.

Deze ervaring veranderde alles. Ik wilde me alleen nog maar bezighouden met dat wat me ten diepste drijft in het leven. Bevrijding, bezieling en bewustzijn. Bevrijding van illusie en persoonlijk lijden op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. En volledig aanwezig willen zijn en alles wat ik doe met bezieling te willen doen. Alle drie voelen ze voor mij bij te dragen aan mijn proces van zelfrealisatie.

Zaadje

Stel je eens het volgende voor. Iedere roos groeit uit een zaadje. Om dit groei- en bloeiproces te ondersteunen hebben we het zaadje in de aarde te planten, zodat ze kan ontkiemen. Onder de juiste omstandigheden kan dit zaadje uitgroeien tot een stekje waarvan de wortels tot diep in de aarde reiken om haar te kunnen voeden. Dit zaadje wordt een stekje om zich vervolgens te transformeren tot een stam met doornen, takken, bladeren en uiteindelijk rozenknoppen. Uit die rozenknoppen kunnen prachtige rozen groeien en bloeien. Alleen maar prachtige rozen. Voor mij is dit het proces van zelfrealisatie. Immers, in het zaadje ligt al besloten wat het kan zijn. Datzelfde geldt voor ons mensen. In de versmelting van 50% vader en 50% moeder ligt al besloten wie we kunnen zijn en worden we via de onderstroom - het onbewuste - gevoed. Langs verschillende levenservaringen leren we wat er in onze essentie besloten ligt. En wie we kunnen zijn.

Je bent zo waardevol!

Wij mensen vergeten soms hoe waardevol we werkelijk zijn. En dat een ieders geboorterecht innerlijk geluk is. Door het leven van alledag kunnen we dat uit het oog verliezen. Ons opnieuw herinneren dat ons leven van betekenis is en dat in ons besloten ligt wie we kunnen zijn kan ons een diep gevoel van innerlijk(-e) geluk, rust, ontspanning, stilte, vrede en zingeving doen ervaren. Hierin kan ik je ondersteunen en begeleiden. Durf je het aan om echt gelukkig te zijn en om diepe rust, ontspanning, stilte, vrede en bezinning in jezelf te ervaren? Dan ben ik er voor jou.

Inspiratie

Dagelijks deel ik veel over mijn passies, interesses, werk en levensstijl. Meer informatie kun je vinden op mijn Social Media kanalen.


Facebook

- Meditatie, Yoga Nidra & Self Care

- Yoga Nidra Academy

Instagram

- Yoga Ondernemer

- Yoga Nidra Academy

LinkedIn

- Rashna Tjikhoeri

Neem gerust een kijkje op deze website of op een van deze pagina's. En heb je vragen, dan kun je ze stellen via het contactformulier.

Ik ben er voor jou!

 

Rashna Tjikhoeri

Rashna Tjikhoeri

Msc Management of Change

Business Administration (MBA)
Erasmus Universiteit

International Yoga Teacher
Yin Yoga Teacher

Arhanta Yoga

Aerial Yoga Teacher

Aerial Yoga

Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht
Zwangerschapsyoga Docente
Vinyasa Yoga voor tieners
Yin Yoga voor tieners
Kinderyoga Docente
Tieneryoga Docente
Yoga en Hormonen

PureYoga

Meditatie

Dandapani

Yoga Nidra

Barbara Kündig

Art of Breathing
Art of Meditation
Art of Yoga
The Happiness Program
Yoga Teacher Training
Art of Living

Een verdieping in Yoga Nidra

Nirlipta Tuli - Yoga Nidra Network

Verdieping Ayurveda Marma-Massage

Hogeschool Ayurveda Geneeskunde

Mindfulness

Stembevrijding
Mindful Flow Trainingen

NLP Practitioner
NLP Master Practitioner
NLP Master Coach
Timeline Therapy Practitioner
NLP Familie Opsteller
Familie Opsteller Kinderen en Tieners
Systemisch werk bij gezondheid en ziekte
NLP Hypnose
Healing Constellations
De reis van de Heldin
UNLP

Medische Basiskennis

NTI Leiden

Orthomoleculair Detoxconsulent
Morfologische Bloedtest
Intermittent Fasting
Masterclass Anti-aging
Masterclass Magnesium
Behandelprotocol: Stress en Burnout

Ortho Health Foundation

Gewichtsconsulente

Aalo

Rouwverwerking

Laudius

Trauma- en Organisatieopstellingen
Familieopstellingen masterclass
Rouwtherapeut (io)
Ayurveda (io)
Hypnotherapie (io)
Chakra- en aurahealing
Emotiemanagement
Innerlijk Kind Therapie
Magnetiseren
Natuurvoedingsdeskundige

Civas