Yoga

Yoga betekent eenheid (van lichaam, geest en ziel) en is meer dan een serie houdingen die uitgevoerd wordt ter ontspanning. Het omvat vijf elementen die samen vormen wat yoga in essentie is. Het uitgangspunt van de traditionele yoga filosofie zoals deze eeuwen geleden in India is ontstaan is het lichaam gezond te houden en fit te maken voor (langdurige) meditatie. Om het lichaam gezond te houden en fit te maken is er aandacht voor lichaamshoudingen (asanas), ademhaling (pranayama), ontspanning (shavasana), voeding en positief denken en meditatie (dhyana). Het doel van Yoga is om vanuit een toestand van onwetendheid bewust te worden en tot inzicht te komen. Yoga is niet moeilijk. Iedereen kan yoga beoefenen. Het enige wat je nodig hebt om yoga te kunnen beoefenen is een ademhaling. Yoga in Gouda in kleine groepen, waar jij als individu centraal staat.

Volwassenen

In deze lessen komen alle elementen van Yoga samen. Yoga wordt beoefend vanuit een beginners mind om het bewustzijn te vergroten en om tot inzicht te kunnen komen. De lessen bestaan uit chanten (optioneel), ademoefening of pranayama, oogoefening, lichaamshoudingen en een eindontspanning. Het Yoga aanbod voor volwassenen bestaat uit: Klassieke Hatha Yoga, Hatha Yoga voor innerlijke transformatie en Yoga Nidra.

Zwangeren

De zwangere en het ongeboren kind / de ongeboren kinderen staat centraal tijdens deze les. In deze lessen komen alle elementen van Klassieke Hatha Yoga samen en krijgt de zwangere als aanvulling informatie ter ondersteuning van o.a. het zwangerschapsproces, het opvangen van weeën, baren etc..

Tieners

De tiener fase is een hele specifieke fase in een mensenleven. De tiener behoort niet tot volwassene en ook niet tot de categorie kinderen. De tiener wordt geconfronteerd met de ontwikkeling van het lichaam. Dit kan leiden tot onzekerheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde, stress etc.. Dit kan ook van invloed zijn op hun schoolprestaties en hoe ze zich verhouden tot anderen. In deze Klassieke Hatha Yoga les staat de tiener centraal.

Kinderen

In de kinder yoga lessen is er aandacht voor het kind. Een Klassieke Hatha Yoga les waarin elementen zijn toegevoegd om het creatieve vermogen van het kind te ontwikkelen en stimuleren. Ook is er aandacht voor o.a. het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind, het versterken van het gevoel van eigenwaarde van het kind, het verminderen van stress, uiten etc..

Het lesaanbod

Het lesaanbod is gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling met als intentie zelfrealisatie. In het aanbod kan men zowel Klassieke Hatha Yoga lessen vinden als Hatha Yoga voor innerlijke transformatie. Yoga Nidra, lessen voor kinderen en tieners en Hatha Yoga voor zwangeren. Via een online registratiesysteem maak je een keuze voor één of meer lessen die je wenst te volgen. Per keer bepaal je welke les(sen) voor jou het meest passend zijn en schrijf je je in voor de betreffende les(sen). Er wordt gewerkt met een 10- of 20-rittenkaart.

Klik voor het lesrooster en/of om jezelf op te geven op de volgende link LES RESERVEREN


Trainingen en cursussen Hatha Yoga

Chakra Cursus

Cursus Yoga Sutras van Patanjali

Inhoud training

De basis van de training wordt gevormd door de Klassieke Yoga Sutras. In deze training komen Klassieke Hatha Yoga, systemisch werk en voeding samen. De thema's die naar aanleiding hiervan aan bod komen zijn: het ontstaan van Yoga, het achtvoudige pad van Patanjali, de elementen waaruit een Yoga les dient te bestaan, basis Hatha Yoga houdingen (asanas), het corrigeren van Yoga houdingen, basiskennis ademhaling en anatomie (ademhalingsstelsel), ademhalingsoefeningen en pranayama, oogoefeningen, chanten, ontspanningstechnieken, meditatie en positief denken, obstakels bij meditatie, voeding, chakra's, mudras, gunas, zeven stadia van kennis, het doel van Yoga, karma, reïncarnatie, zelfrealisatie, de integratie van Yoga in het dagelijks leven en nog veel meer. Aan deze training is een persoonlijk transformatie begeleidingstraject gevoegd, zodat je persoonlijke thema's aan kunt kijken en kunt onderzoeken. Dit gebeurt door middel van innerlijk kind werk en systemisch werk. Tevens is voeding ter ondersteuning van het persoonlijke proces onderdeel van deze training.

Praktische informatie

Het betreft een training van een jaar. De kosten bedragen € 1500,- (€ 1815,- inclusief 21% btw). Gespreide betaling is mogelijk op verzoek. Inbegrepen in de prijs een uitgebreide opleidingswijzer, alle lesmomenten en een certificaat. Locatie van de opleiding is Rashna coaching en training - Zuidelijk Halfrond 1, 2801 DD in Gouda.

Duur van de opleiding

Privé traject van 12 maanden

Voor wie is deze training

Kennis en beoefening van Yoga is niet nodig om deze training te kunnen volgen. Deze opleiding is voor een ieder die zijn/haar persoonlijke Yoga beoefening wil verdiepen.

Opgeven / Meer informatie / Algemene voorwaarden

Wil je je opgeven voor de Training Klassieke Hatha Yoga of heb je naar aanleiding van het lezen van deze informatie vragen, neem dan contact op via het contactformulier. Bij inschrijving wordt je geacht de algemene voorwaarden gelezen te hebben en akkoord te gaan. Lees voor inschrijving de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden