Yoga en Yoga Nidra

Het beoefenen van Yoga en Yoga Nidra is een manier om te oefenen in concentratie door de aandacht te richten en het bewustzijn te ontwikkelen. Met het beoefenen van Yoga wordt hier bedoeld een complete levensfilosofie waar ademhaling, ontspanning, meditatie en positief denken, voeding en lichaamshoudingen samenkomen. Allen zijn ze er op gericht om lichaam en geest gezond en fit te houden. De beoefening van Yoga Nidra draagt bij aan het vrijlaten van fysieke, emotionele en mentale spanning die we als ballast met ons mee kunnen dragen. Ze wordt liggend beoefend en omvat een systematische rondgang van het gewaarzijn, waarbij het onbewuste wordt aangesproken voor het ervaren van diepe innerlijke transformatie. MYH (Mind your health) Yoga en Yoga Nidra zijn gericht op gezondheid, welzijn en zingeving.


Hatha Yoga

De klassieke Hatha Yoga draait om het met discipline beoefenen van Yoga als een geheel van ademhaling, ontspanning, meditatie en positief denken, voeding en lichaamshoudingen. De nadruk ligt dan ook op Yoga als geheel. Ze loopt als een dagelijks ritueel door het leven heen. Alle lagen van je zijn worden hierin aangeraakt. Te denken valt aan de fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag. Dit maakt dat het beoefenen van Hatha Yoga als basis kan dienen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor het beoefenen van Yoga is slechts een ademhaling vereist. Lenigheid en ervaring zijn geen vereisten.

Yin Yoga

Yin Yoga wordt gezien als een zachtere vorm van Yoga. De lichaamshoudingen worden langer beoefend, waardoor de emotionele, mentale en spirituele lagen van je zijn zich meer en meer kunnen openstellen. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om fysieke, emotionele en mentale spanning vrij te laten, maar kan de beoefening ervan ook dienen voor het oefenen in concentratie als onderdeel van een persoonlijk transformatie traject, waarbij persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan. De beoefenaar wordt fysiek, emotioneel en mentaal uit gedaagd.

Lesrooster

Klik voor het lesrooster en/of om jezelf in te schrijven voor een les op de volgende link LES RESERVEREN

Yoga Opleiding

De Klassieke Hatha Yoga Opleiding leert je binnen een jaar tijd alles over de basis van klassieke Hatha Yoga. De basis van de opleiding wordt gevormd door de Yoga Sutras van Patanjali. Vervolgens is er aandacht voor wat Yoga is en waaruit het bestaat, namelijk ademhaling, meditatie en positief denken ontspanning, voeding en lichaamshoudingen. Je ontvangt een uitgebreide opleidingswijzer die gericht is op de theorie. Daarnaast zijn er praktijkdagen. Deze opleiding vraagt in totaal ongeveer 200 uur van je tijd.

Voor meer informatie of om contact met me op te nemen, verwijs ik je naar het contactformulier.

Aanbod

Inschrijfgeld (eenmalig) € 18,15
10-rittenkaart (60 min, 3 mnd geldig) € 121,00
20-rittenkaart (60 min, 6 mnd geldig) € 217,80
Privé les (60 min) € 84,70
Yoga routine voor thuis (10 uur) € 423,50
Yin Yoga Training (3 mnd) € 544,50
Hatha Yoga Teacher Training (1 jaar) € 1815,00
Yoga Coach Opleiding(6 mnd) € 1815,00

Yoga Nidra

De term Yoga Nidra is afkomstig uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden, namelijk Yoga dat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en Nidra dat slaap betekent. Wanneer Yoga Nidra wordt beoefend lijkt men te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Je zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een psychische slaap of een diepe ontspanning met een innerlijk gewaarzijn. De zintuigen worden naar binnen gericht. Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra pendelt men tussen slapen en waken. Tussen contact met het onderbewuste en het onbewuste. Dit maakt de beoefening van Yoga Nidra geschikt voor innerlijke transformatie.

Sankalpa

Bij de beoefening van Yoga Nidra is het Sankalpa misschien wel het meest effectieve middel om de geest te trainen. Sankalpa is een woord uit het Sanskriet dat vertaald wordt als besluit of beslissing. Het is een zeer belangrijke fase van Yoga Nidra en wordt gezien en ervaren als een krachtige methode om de persoonlijkheid en de richting in het leven opnieuw vorm te geven langs positieve lijnen. Het Sankalpa neemt de vorm aan van een korte geestelijke verklaring die wordt ingeprent in het onderbewustzijn, wanneer deze ontvankelijk en gevoelig voor zelfsuggestie is tijdens de beoefening van Yoga Nidra.

Lesrooster

Klik voor het lesrooster en/of om jezelf in te schrijven voor een les op de volgende link LES RESERVEREN

Yoga Nidra Opleiding

De Yoga Nidra opleiding duurt zes maanden en bestaat uit zes onderdelen, namelijk Yoga Nidra beoefening, achtergrond Yoga Nidra, waarom Yoga Nidra werkt, de diepte in met Yoga Nidra, toepassingsmogelijkheden voor het dagelijks leven en optioneel Yoga Nidra delen met anderen. Je leert naast Yoga Nidra volgens Swami Satyananda Saraswati ook andere methoden om de staat van Yoga Nidra te ervaren. Deze opleiding vraagt in totaal ongeveer 100 uur van je tijd.

Voor meer informatie of om contact met me op te nemen, verwijs ik je naar het contactformulier.

Aanbod

Inschrijfgeld (eenmalig) € 18,15
10-rittenkaart (60 min, 3 mnd geldig) € 121,00
20-rittenkaart (60 min, 6 mnd geldig) € 217,80
Privé les (60 min) € 84,70
Yoga Nidra audio gratis
Online Yoga Nidra Training (3 mnd) € 544,50
Yoga Nidra en Meditatie TT (5 mnd of versneld) € 1089,00