Voeding en Detox

De voeding die we tot ons nemen bepaald hoe we ons van binnen voelen en de kwaliteit van ons leven. Voeding kan een bijdrage leveren aan onze gezondheid, ons herstel en gevoel van welzijn, mits ze aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn eigenlijk heel simpel, namelijk leven volgens de natuur. Daarnaast is het belangrijk dat we ook oog hebben voor andere vormen van voeding die we gedurende de dag tot ons nemen. Prikkels van buitenaf stimuleren onze zintuigen en ons systeem en kunnen als voedend worden ervaren of als overprikkeling. Daarnaast zijn rust, regelmaat en reinheid belangrijk ter stimulans van onze gezondheid.

Natuurvoeding

Leven volgens de natuur is hetzelfde als leven zoals de natuur dat bedoeld heeft. Dat betekent dat er gekeken wordt naar welke voeding een voedende uitwerking heeft op een persoon. Algemene voedingsregels werken vaak niet. Dat wat door de ene persoon als voedend ervaren wordt, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Het is dus belangrijk om jezelf te voeden volgens een persoonsgebonden voedingsadvies, waarbij aandacht is voor de persoon en de onderliggende behoefte(n).

Er dient te worden achterhaald wat de behoeften en eventuele tekorten zijn van een persoon. Aan de hand hiervan kan een persoonlijk voedingsadvies worden uitgebracht waarnaar geleefd wordt. Jezelf voeden met behulp van een persoonlijk voedingsadvies stimuleert helpt het natuurlijke evenwicht in het lichaam te handhaven en/of herstellen. Niet eten volgens een persoonlijk voedingsadvies kan een stress reactie veroorzaken in ons lichaam, omdat ons lichaam hard dient te werken om het natuurlijke evenwicht te kunnen evenaren. Het is daarom van belang om te weten welke voeding door jouw lichaam ervaren wordt als voedend en welke voeding als niet voedend wordt ervaren.

Detox

Vandaag de dag wordt de mens voortdurend blootgesteld aan toxinen en stressoren. Ongemerkt heeft dit een zeer belastende uitwerking op ons systeem en ons innerlijk evenwicht. In het begin zal er nog niet veel te merken zijn, maar naarmate dit proces vordert kan men fysieke, emotionele en mentale klachten ervaren. Het is immers belangrijk voor ons systeem dat deze de ruimte krijgt om optimaal te kunnen functioneren.

Het belang van detox wordt vaak onderschat, totdat we te maken krijgen met klachten die een belemmering vormen voor hoe wij geluk willen ervaren in ons zelf en in ons leven. Het is voor het lichaam vanzelfsprekend om zich te herstellen door middel van het zelfreinigend vermogen. Soms kan het innerlijk evenwicht dusdanig uit balans zijn dat we wel wat hulp kunnen gebruiken om dit natuurlijke evenwicht te herstellen.

Een detox is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Als mens ben je uniek. Dit geldt uiteraard ook voor jouw behoeften. Een detox wordt daarom ook geprepareerd voor het individu, waarbij rekening wordt gehouden met jouw constitutie en de individuele behoeften om zo het natuurlijk evenwicht in jezelf te herstellen.

Voor een persoonlijk voedingsadvies of detoxplan neem contact met me op via het contactformulier

Gratis e-book

Wilt u het gratis e-book Detox ontvangen per email?