Mijn levensmissie en visie

Mijn naam is Rashna Tjikhoeri. Ik heb een levensmissie om innerlijke vrede te ervaren en een bewust leven te leiden. Een mens dat vrede ervaart bij wie ze is en haar levenspad. Een bewust mens is voor mij iemand met zuivere intenties, die handelt in het belang van allen en niet alleen in het belang van persoonlijk gewin.

Het hebben van zuivere intenties betekent voor mij dat je handelt op basis van bewustzijn met betrekking tot je persoonlijke motieven. Immers, bewustzijn leidt tot inzicht en inzicht geeft ons de mogelijkheid om daar op gepaste wijze naar te handelen.

Een mens die in het reine is met zichzelf kan puur door middel van Zijn en handelen, van waardevolle betekenis zijn voor mens, dier en onze planeet. Hiervoor is een hoger bewustzijn nodig. Dit bereiken we door aandacht te hebben voor de ervaringen in onze innerlijke wereld, zodat we deze niet hoeven te projecteren op anderen.

Een maatschappij die puur gericht is op eigen gewin, hebzucht en macht, zal vroeg of laat negatieve consequenties hebben voor mens, dier en onze planeet. Hierin draagt ieder individu een grote verantwoordelijkheid. Maar deze verantwoordelijkheid is niet zo groot dat ze niet gedragen kan worden.

Het vraagt een moedig mens om een liefdevolle en soms ook compassievolle kritische blik te werpen op onze innerlijke wereld en op basis daarvan te handelen. Het is de enige manier om een positieve beweging in de wereld te creëren. Onze omgeving spiegelt immers onze binnenwereld.


Mijn pad

Al op jonge leeftijd voelde ik heel helder wat ik wilde in het leven. Een van mijn dromen als achtjarige was om me onder te dompelen in kennis door te studeren. Doordat ik op school te horen kreeg dat ik het niet ver zou schoppen op dat vlak ontwikkelde ik als onzeker meisje de droom om af te studeren aan de Erasmus Universiteit. Die droom werd een aantal jaar geleden werkelijkheid toen ik cum laude afstudeerde. Een andere jonge meisjesdroom die ik op die leeftijd koesterde was mijn eigen onderneming starten. Ook die droom mocht ik realiseren.

Op mijn pad merkte ik hoe belangrijk het is om de steun van dierbaren te ervaren op het moment dat je je dromen wilt waarmaken, maar zeker ook op de momenten waarbij alles even niet zo soepel mee beweegt. Het waren juist die momenten die de grootste leermeesters in mijn leven bleken te zijn en me naar binnen hebben doen keren. Gesprekken met mezelf noem ik ze. Ze leerden me veel over wie ik nu eigenlijk ben en wat ik wil en kan bijdragen aan de wereld. Dit is de kracht van meditatie.

Ik ontdekte mijn levensmissie en mijn unieke talenten en kwam tot de ontdekking hoe belangrijk het is om een gezonde basis te hebben voor alles wat je wenst te realiseren voor jezelf en je leven. De basis die voor mij heel belangrijk bleek heb ik vorm gegeven in mijn Mind your Health programma. Deze gezonde basis kun je zien als een stevig fundament waarop je een huis bouwt, die zelfs de zwaarste storm kan weerstaan. Aandacht voor het onbewuste brein en de daarin opgeslagen herinneringen en daaraan gekoppelde gevoelens, emoties, motieven en overtuigen vormen daarbij de sleutel tot bewustwording.

Ook ontdekte ik hoe verbonden lichaam en geest met elkaar zijn en dat creatie begint in onze mind.


Rashna coaching en training

Ik heb met mijn bedrijf een missie, namelijk de mens dichter bij zichzelf brengen. In vrede met zichzelf, want alleen dan kan ze haar ware potentie aanboren en een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

Mijn ondernemerschap richt zich op bewustzijnsontwikkeling. Met aandacht voor zowel het bewuste en het onbewuste brein.

Ik geloof dat alles wat nodig is om een positieve bijdrage te leveren in de wereld al in ons aanwezig is. Soms hebben we alleen wat begeleiding nodig om ons te verbinden met die innerlijke hulpbronnen.

Begeleiding bied ik in de vorm van coaching en training. De hulpmiddelen waarvan ik gebruik maak zijn wetenschappelijke modellen en bevindingen op het gebied van Change Management, de klassieke Yoga filosofie en Systemisch Werk.


Namaste; Rashna

 

Rashna Tjikhoeri

Rashna Tjikhoeri

Msc Management of Change

Business Administration (MBA)
Erasmus Universiteit

International Yoga Teacher

Arhanta Yoga

Aerial Yoga Teacher

Aerial Yoga

Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht
Zwangerschapsyoga Docente
Vinyasa Yoga voor tieners
Yin Yoga voor tieners
Kinderyoga Docente
Tieneryoga Docente
Yoga en Hormonen

PureYoga

Yoga Nidra

Diverse opleidingen

NLP Practitioner
NLP Master Practitioner
NLP Master Coach
Timeline Therapy Practitioner
NLP Familie Opsteller
Familie Opsteller Kinderen en Tieners
Systemisch werk bij gezondheid en ziekte
NLP Hypnose
Healing Constellations
De reis van de Heldin
UNLP

Medische Basiskennis

NTI Leiden

Orthomoleculair Detoxconsulent
Behandelprotocol: Stress en Burnout

Ortho Health Foundation

Gewichtsconsulente

Aalo

Chakra- en aurahealing
Emotiemanagement
Innerlijk Kind Therapie
Magnetiseren
Natuurvoedingsdeskundige
Civas