Wie ben ik?

Mijn naam is Rashna Tjikhoeri. Mijn levensreis bracht me jaren geleden op het pad van Yoga. Een levensfilosofie die als rode draad door mijn leven loopt. Via mijn culturele achtergrond en traditionele opvoeding maakte ik al op jonge leeftijd kennis met Indiase en Hindoestaanse gebruiken, rituelen, klassieke Hatha Yoga, Meditatie, Yoga Nidra en aandacht voor het nu. Zij vormen eveneens een rode draad door mijn leven.

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een enorme fascinatie voor gezondheid en de verschillende manieren waarop we ons zelfgenezend vermogen, preventief of ter ondersteuning, op positieve wijze kunnen beïnvloeden. Op mijn eigen levenspad heb ik (net als anderen) veelvuldig te maken gehad met ziekte, aandoeningen, trauma en genezing. Mijn persoonlijke ervaringen en inzichten vormen dan ook de basis voor mijn bedrijf.

Door mijn persoonlijke ervaringen ben ik me bewuster geworden van wie ik ben, waar ik voor sta en wat mijn unieke bijdrage mag zijn in het leven. Mijn belangrijkste inzichten zijn:

*gezondheid kent een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel aspect.

*menselijk gedrag dient bekeken te worden in relatie tot de omgeving waarvan iemand deel uitmaakt.

*persoonlijke transformatie is mogelijk wanneer we het individu plaatsen binnen de context van zijn/haar familiesysteem en vraagt bereidheid tot het onderzoeken van eventuele overgenomen patronen en/of verborgen loyaliteiten.

*de onderlinge interactie tussen ons bewustzijn, ons onderbewuste en ons onbewuste speelt een belangrijke rol bij onze persoonlijke ervaringen en de mate waarin we in staat zijn om gewenste veranderingen in ons leven door te voeren.

*met aandacht kunnen we dat wat we als lijden ervaren transformeren.

*mentale helderheid kan bijdragen aan de ervaring van diep innerlijk geluk, ongeacht onze persoonlijke situatie.

*innerlijke balans ervaren we wanneer we leven volgens het ritme van de natuur.

*het zijn de gebeurtenissen in ons leven en onze persoonlijke ervaringen die de basis vormen voor wat we mogen bijdragen in de wereld.

*vrede is mogelijk wanneer we in de eerste plaats bereid zijn te werken aan innerlijke vrede. De bereidheid om in het reine te komen met ons zelf.

*een ieder draagt een diepe innerlijke kracht in zich. Een kracht die de basis vormt voor zelfrealisatie.


Mijn levensmissie en visie

Het is mijn missie om mijn kennis, ervaring en inzichten op het gebied van gezondheid, preventie en zelfrealisatie met je te delen. En om je handvaten aan te reiken om een gezond, gelukkig en/of vervuld leven te leiden. Ik maak hierbij gebruik van (eeuwenoude) rituelen, tradities en inzichten uit de Klassieke Yoga (ademhaling, ontspanning, meditatie en positief denken, voeding en lichaamshoudingen), Yoga Nidra, Meditatie, Systemisch werk, Natuurvoeding, Ayurveda en Management of Change.

Het is mijn visie dat slechts twee gebeurtenissen in het menselijk leven vaststaan. Geboorte en de dood. Daar tussenin vindt het leven plaats. Ons lichaam dient hierbij als voertuig om onze spirituele taken tot vervulling te kunnen brengen op het pad van zelfrealisatie. Zelfrealisatie staat voor mij persoonlijk voor ZIJN en voor het realiseren van je volledige potentie.

Het is mijn overtuiging dat vrede in de wereld begint bij innerlijke vrede. Door ons licht (aandacht) te laten schijnen op dat wat zich in het duister bevindt en hetgeen we vaak als menselijk lijden ervaren, krijgen we de mogelijkheid om bewust te zijn, om tot inzicht te komen en om innerlijke vrede te ervaren. Aandacht, herkenning en erkenning spelen hierbij een cruciale rol. Dat wat diep van binnen in ons leeft reflecteert zich als een spiegel in de buitenwereld.

Pas wanneer we diep van binnen innerlijke vrede kunnen ervaren, pas dan kunnen we anderen, het leven en de wereld om ons heen als zodanig ervaren.

 

Rashna Tjikhoeri

Rashna Tjikhoeri

Msc Management of Change

Business Administration (MBA)
Erasmus Universiteit

International Yoga Teacher

Arhanta Yoga

Aerial Yoga Teacher

Aerial Yoga

Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht
Zwangerschapsyoga Docente
Vinyasa Yoga voor tieners
Yin Yoga voor tieners
Kinderyoga Docente
Tieneryoga Docente
Yoga en Hormonen

PureYoga

Yoga Nidra

Diverse opleidingen

NLP Practitioner
NLP Master Practitioner
NLP Master Coach
Timeline Therapy Practitioner
NLP Familie Opsteller
Familie Opsteller Kinderen en Tieners
Systemisch werk bij gezondheid en ziekte
NLP Hypnose
Healing Constellations
De reis van de Heldin
UNLP

Medische Basiskennis

NTI Leiden

Orthomoleculair Detoxconsulent
Behandelprotocol: Stress en Burnout

Ortho Health Foundation

Chakra- en aurahealing
Emotiemanagement
Innerlijk Kind Therapie
Magnetiseren
Natuurvoedingsdeskundige
Civas