Wie ben ik?

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Wees welkom.

Mijn naam is Rashna Tjikhoeri. Ik ben geboren in Nederland. Mijn wortels liggen in India. Daar komt misschien ook wel mijn grote voorliefde voor Yoga en Meditatie vandaan.

Al op jonge leeftijd maakte ik in mijn opvoeding kennis met de Yoga filosofie. Het voelde dan ook als een logische stap om me hierin te blijven verdiepen. Yoga als systeem waarin ademhaling, Meditatie en positief denken, ontspanning, voeding en lichaamshoudingen samenkomen fascineert me. Me hierin verdiepen draagt voor mij persoonlijk bij aan innerlijke vrede, zingeving en groei.

Het leven

Als jong meisje ging ik voor mezelf op zoek naar het doel van het leven, om er vervolgens achter te komen dat het doel van leven leven is. En om door middel van het leven mijn bewustzijn te verhogen. Ook leerde ik dat de grootste uitdaging het leven zelf is. Die uitdaging schuilt in het innerlijk aan kunnen nemen van de momenten die we als mooi ervaren, de momenten die we als minder mooi ervaren en dat wat je hoopt(-e) te ervaren maar niet ervaar(-t)(-de).

Mijn grootste inzicht kwam toen ik jaren geleden ziek werd op vakantie. De dood was nabij en ineens was daar een oerinstinct om mijn leven nog bewuster te leven. Deze grootse uitdaging betekende voor mij een ommekeer in mijn leven. Ik ontdekte hoe mijn jarenlange inspanning op het gebied van het beoefenen van Yoga als systeem mijn geest helder, gefocust en krachtig had gemaakt, waardoor ik door deze uitdaging heen kon bewegen.

Verdieping

Door deze inzichten voelde ik een diep verlangen om mijn bewustzijn nog meer te verhogen. Immers, alleen dan is het mogelijk om je innerlijk te bevrijden van illusie en dat wat je als lijden ervaart. Die oerdrang om mijn bewustzijn te verhogen heb ik op verschillende manieren mogen voeden. Hiernaast zie je waar ze me allemaal gebracht heeft.

Bron van transformatie

Al snel leerde ik dat de bron van transformatie schuilgaat in ons onbewuste. Wat ik leerde was dat om mijn bewustzijn te kunnen verhogen ik eerst inzicht diende te verkrijgen in mijn onbewuste. Immers, slechts van zo'n 5% van onze ervaringen - horen, zien, ruiken, proeven en voelen - zijn we ons bewust. Van de overige 95% zijn we ons dus onbewust. En hoewel we hiervan op bewust niveau geen weet hebben, beïnvloed ze wel wat we denken, zeggen en doen. Of eigenlijk de intentie die achter dit mentale en fysieke handelen schuilgaat.

Hulpmiddel voor innerlijke transformatie

Ik verdiepte me in verschillende werkvormen om inzicht te verkrijgen in mijn onbewuste en in dat van mijn leerlingen/cliënten. Dit leidde me naar onder andere systemisch werk, hypnose, Meditatie en Yoga Nidra. Allen hebben op mij een diepe indruk gemaakt en zijn zeer krachtige hulpmiddelen voor zingeving, groei en verbinding. Dit alles kunnen we ervaren in ons zelf als we ons bewustzijn en onze focus en concentratie verhogen.

Practice what you preach

Houd je aan wat je zegt!

Zelf vind ik het belangrijk om als ik een leraar kies dat deze leeft naar hetgeen hij/zij 'predikt'. Ik kan me zo voorstellen dat je daar zelf wellicht ook nieuwsgierig naar bent als je mijn website of aanbod bekijkt. Daarom voelt het voor mij passend om het volgende met je te delen. Yoga als systeem van ademhaling, Meditatie en positief denken, ontspanning, voeding en lichaamshoudingen staat centraal in mijn leven en vormt de basis van Rashna coaching en training. Ik begin de dag met een Ayurvedisch reinigings- en gezondheidsritueel, het beoefenen van Yoga houdingen, ademhalingsoefeningen en Meditatie. Gedurende de dag beoefen ik Yoga Nidra en in de avond beoefen ik nog een keer Meditatie. Allen zijn gericht op mijn Ayurvedische basisconstitutie. Daar omheen deel ik de overige tijd in met werk, tijd met en voor dierbaren, aanwezig zijn in de natuur en mijn andere passies koken, schrijven, wandelen, fietsen, muziek beluisteren en lezen. Bewuste aandacht, het verhogen van mijn bewustzijn en een goede nachtrust hebben mijn prioriteit.

Inspiratie

Dagelijks deel ik veel over mijn passies, interesses, werk en levensstijl. Meer informatie kun je vinden op mijn Social Media kanalen.


Facebook

- Meditatie, Yoga Nidra & Self Care

- Yoga Nidra Academy

Instagram

- Yoga Ondernemer

- Yoga Nidra Academy

LinkedIn

- Rashna Tjikhoeri

Neem gerust een kijkje op deze website of op een van deze pagina's. En heb je vragen, dan kun je ze stellen via het contactformulier.

Ik ben er voor jou!

 

Rashna Tjikhoeri

Rashna Tjikhoeri

Msc Management of Change

Business Administration (MBA)
Erasmus Universiteit

International Yoga Teacher
Yin Yoga Teacher

Arhanta Yoga

Aerial Yoga Teacher

Aerial Yoga

Yoga voor kinderen met bijzondere aandacht
Zwangerschapsyoga Docente
Vinyasa Yoga voor tieners
Yin Yoga voor tieners
Kinderyoga Docente
Tieneryoga Docente
Yoga en Hormonen

PureYoga

Meditatie

Dandapani

Yoga Nidra

Barbara Kündig

Art of Breathing
Art of Meditation
Art of Yoga
The Happiness Program
Yoga Teacher Training
Art of Living

Een verdieping in Yoga Nidra

Nirlipta Tuli - Yoga Nidra Network

Mindfulness

Stembevrijding
Mindful Flow Trainingen

NLP Practitioner
NLP Master Practitioner
NLP Master Coach
Timeline Therapy Practitioner
NLP Familie Opsteller
Familie Opsteller Kinderen en Tieners
Systemisch werk bij gezondheid en ziekte
NLP Hypnose
Healing Constellations
De reis van de Heldin
UNLP

Medische Basiskennis

NTI Leiden

Orthomoleculair Detoxconsulent
Morfologische Bloedtest
Intermittent Fasting
Masterclass Anti-aging
Masterclass Magnesium
Behandelprotocol: Stress en Burnout

Ortho Health Foundation

Gewichtsconsulente

Aalo

Rouwverwerking

Laudius

Trauma- en Organisatieopstellingen
Familieopstellingen masterclass
Rouwtherapeut (io)
Ayurveda (io)
Hypnotherapie (io)
Chakra- en aurahealing
Emotiemanagement
Innerlijk Kind Therapie
Magnetiseren
Natuurvoedingsdeskundige

Civas