Yoga Nidra

Net als Meditatie is ook Yoga Nidra een mooi en effectief middel om je bewustzijn te ontwikkelen en te leren focussen. Yoga Nidra is een krachtige en diepere vorm van Meditatie. Regelmatige beoefening van Yoga Nidra stelt je in staat om tot in de diepste lagen van jezelf rust en ontspanning te ervaren. Ook draagt het bij aan het vergroten van je mentale weerbaarheid en je emotionele veerkracht, vergroten van je draagkracht, ontdekken van wie je in essentie bent en draagt het bij aan bewustzijn en inzicht in je diepste verlangens, je dromen en wensen, je veilig en comfortabel voelen in je eigen lichaam en het ontdekken van je missie of lotsbestemming. Allen zijn nodig om je leven met bezieling en voldoening te kunnen leven. Daarnaast helpt het je om je diep verbonden te voelen. Het verscherpt je focus, leert je concentreren en leert je over wie jij bent.


Wat is Yoga Nidra?

De term Yoga Nidra is afkomstig uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden, namelijk Yoga dat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en Nidra dat slaap betekent. Wanneer Yoga Nidra wordt beoefend lijkt men te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Je zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een psychische slaap of een diepe ontspanning met een innerlijk gewaarzijn. De zintuigen worden naar binnen gericht. Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra pendelt men tussen slapen en waken. Tussen contact met het onderbewuste en het onbewuste. Dit maakt de beoefening van Yoga Nidra geschikt voor innerlijke transformatie.

Ontvankelijkheid

Bij de beoefening van Yoga Nidra bevindt het bewustzijn zich tussen een staat van waken en slapen. Van nature ervaren we deze staat gedurende de dag op twee verschillende momenten. Namelijk wanneer we voorzichtig aan ontwaken na een diepe slaap en vlak voordat we in slaap vallen. Wanneer je bewustzijn deze staat bereikt ben je ongelofelijk ontvankelijk, hetgeen betekent dat je gevoelig bent voor beïnvloeding of suggestie. Dit is bij uitstek het moment voor transformatie, om je mindset, gedrag en oude gewoonten en patronen op een positieve wijze te veranderen. Ook leent deze staat van bewustzijn zich voor het ervaren van diepe rust en ontspanning, innerlijke vrede en meer focus en concentratie in je leven.

Yoga Nidra Training

Het beoefenen van Yoga Nidra kan een positieve bijdragen leveren in het leven van een ieder. Naast persoonlijke groei en ontwikkeling kan het ook op positieve wijze bijdragen aan meer focus en richting in je leven. Het kan je tevens in verbinding brengen met innerlijke handvaten, wanneer je geconfronteerd wordt met uitdagingen in je leven en/of ondernemerschap. De online training richt zich op Yoga Nidra, de beoefening ervan, de verdieping van je eigen beoefening en indien gewenst het delen van Yoga Nidra met anderen. Een privé training is volledig afgestemd op jou als mens en/of ondernemer, de uitdagingen die je ervaart en je verlangens, dromen en wensen.

Voor meer informatie of om contact met me op te nemen, verwijs ik je naar het contactformulier.

Aanbod

Podcast (audio) gratis
Yoga Nidra Audio cursus (4 wkn) € 97,-
Online & Audio Yoga Nidra Teacher Training (6 mnd) € 997,-
Privé Yoga Nidra Teacher Training (duur in overleg) € 1197,-