Yoga Nidra

Het beoefenen van Yoga Nidra is een vorm van Meditatie. Regelmatige beoefening van Yoga Nidra stelt je in staat om tot in de diepste lagen van jezelf focus, veiligheid, rust en ontspanning te ervaren. Ook draagt het bij aan het vergroten van je mentale weerbaarheid en je emotionele veerkracht, vergroten van je draagkracht, ontdekken van wie je in essentie bent en draagt het bij aan bewustzijn en inzicht in je diepste verlangens, je dromen en wensen, je veilig en comfortabel voelen in je eigen lichaam en zingeving. Allen zijn nodig om je leven met bezieling en voldoening te kunnen leven. Daarnaast helpt het je om je diep verbonden te voelen. Het verscherpt je focus, leert je concentreren en leert je over wie jij bent. Op Facebook kun je mijn Yoga Nidra pagina vinden onder Yoga Nidra Academy NL.


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra verwijst naar een staat van bewustzijn.

De term Yoga Nidra is afkomstig uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden, namelijk Yoga dat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en Nidra dat slaap betekent. Wanneer Yoga Nidra wordt beoefend lijkt men te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Je zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een psychische slaap of een diepe ontspanning met een innerlijk gewaarzijn. De zintuigen worden naar binnen gericht. Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra pendelt men tussen slapen en waken. Tussen het onderbewuste en het onbewuste. In deze staat van bewustzijn ben je ontvankelijk voor suggestie. Hierdoor ben je -luisterend naar de begeleidende stem- beter in staat om diep te ontspannen, uit te rusten en innerlijke vrede te ervaren. En ben je in staat het helende en diep ondersteunende effect te ervaren.

Ontvankelijkheid

Bij de beoefening van Yoga Nidra bevindt het bewustzijn zich tussen een staat van waken en slapen. Van nature ervaren we deze staat gedurende de dag op twee verschillende momenten. Namelijk wanneer we voorzichtig aan ontwaken na een diepe slaap en vlak voordat we in slaap vallen. Wanneer je bewustzijn deze staat bereikt ben je ongelofelijk ontvankelijk, hetgeen betekent dat je gevoelig bent voor beïnvloeding of suggestie -zonder dat je je zelfcontrole verliest-. Dit is bij uitstek het moment voor transformatie, om je mindset, gedrag en oude gewoonten en patronen op een positieve wijze te veranderen. Ook leent deze staat van bewustzijn zich voor het ervaren van diepe rust en ontspanning, innerlijke vrede en meer focus en concentratie in je leven. In deze staat van bewustzijn ben je als beoefenaar tevens in staat om herinneringen, gevoelens en emoties te ervaren, die je eerder mogelijk had weggestopt.

Mijn missie

Het creëren van (zelf-)bewustzijn en pay it forward.

Het is mijn persoonlijke missie om (zelf-)bewustzijn te creëren en om zoveel mogelijk leraren, coaches en hulpverleners kwalitatief goed op te leiden, zodat ze de leer van Yoga Nidra op geheel eigen wijze kunnen delen met zoveel mogelijk anderen. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toegang tot de beoefening van Yoga Nidra en kunnen ze het helende en ondersteunende effect ervan ervaren.

Je kunt op ieder gewenst moment starten. De genoemde prijzen gelden bij betaling ineens! En je ontvangt alle toekomstige updates.

(Online) Yoga Nidra Training

Deze (online) training (30-90 minuten per week) bestaat -afhankelijk van het pakket- uit de volgende modules, waarbij wekelijks een les -luister- en audio fragmenten en ondersteunend lesmateriaal- vrijkomt:

Module 1 : Kennismaken met Yoga Nidra

Module 2 : Achtergrond van Yoga Nidra

Module 3 : Yoga Nidra en bewustzijn

Module 4 : De diepte in met Yoga Nidra (verschillende vormen)

Module 5 : Integratie in het dagelijks leven

Module 6 : Eigen scripts schrijven en Yoga Nidra delen met anderen.

Optioneel gratis 3/6 - afhankelijk van het gekozen pakket - online coach sessies.

Gratis extra's bij de Yoga Nidra Teacher Training

Om je als (aankomend) Yoga Nidra leraar te ondersteunen bied ik een ieder die kiest voor de (online) Yoga Nidra Teacher Training (optioneel) een aantal gratis extra's aan (t.w.v. € 547,-):

- Module 7 : Yoga Nidra bij trauma

- Online audio cursus Yoga Sutras

- Cursus Eenvoudig professionele Yoga Nidra audio's maken

- Een persoonlijk individueel afrondingsritueel (60 min) waarin je je certificaat ontvangt.

Deze gratis extra's worden je aangeboden, omdat er in de hectische tijd waarin we leven veel vraag is naar leraren die anderen (weer) in contact kunnen brengen met innerlijke rust, ontspanning en vrede.

Opgeven of contact opnemen kan via het contactformulier.

Aanbod

Online & Audio Yoga Nidra Training (3 mnd) € 498,50
Privé Yoga Nidra Training (3 mnd) € 698,50,-
Online & Audio Yoga Nidra Teacher Training (6 mnd) € 997,-
Privé Yoga Nidra Teacher Training (duur in overleg) € 1197,-