Yoga Nidra

Het beoefenen van Yoga Nidra is een vorm van Meditatie. Door het bewust inwaarts richten van de vijf zintuigen - horen, zien, ruiken, proeven en voelen - en het tijdelijk pauzeren van het Ego en het intellect kan diepe rust, ontspanning en innerlijke vrede worden ervaren. Deze staat van bewustzijn wordt Yoga Nidra genoemd. Wil je je verdiepen in Yoga Nidra, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het aanbod is online - individueel op aanvraag of per groep - of live. Voor dagelijkse inspiratie op het gebied van Yoga Nidra zie Facebook pagina Yoga Nidra Academy.


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra verwijst naar een staat van bewustzijn tussen waken en slapen.

Yoga Nidra vindt haar oorsprong in de tantra. Swami Satyananda Saraswati is de grondlegger van Yoga Nidra, die de beoefening van 'Nyasa' als inspiratiebron gebruikte voor wat we vandaag de dag kennen als Yoga Nidra beoefening.

De term Yoga Nidra is afkomstig uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden, namelijk Yoga dat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en Nidra dat slaap betekent. Wanneer Yoga Nidra wordt beoefend lijkt men te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Je zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een psychische slaap of een diepe ontspanning met een innerlijk gewaarzijn. De zintuigen worden naar binnen gericht. Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra pendelt men tussen slapen en waken. Tussen het onderbewuste en het onbewuste. In deze staat van bewustzijn ben je ontvankelijk voor suggestie. Hierdoor ben je -luisterend naar de begeleidende stem- beter in staat om diep te ontspannen, uit te rusten en innerlijke vrede te ervaren. En ben je in staat het helende en diep ondersteunende effect te ervaren.

Ontvankelijkheid

Je bent ontvankelijk als je gevoelig bent voor suggestie.

Bij de beoefening van Yoga Nidra bevindt het bewustzijn zich tussen een staat van waken en slapen. Van nature ervaren we deze staat gedurende de dag op twee verschillende momenten. Namelijk wanneer we voorzichtig aan ontwaken na een diepe slaap en vlak voordat we in slaap vallen. Wanneer je bewustzijn deze staat bereikt ben je ongelofelijk ontvankelijk, hetgeen betekent dat je gevoelig bent voor beïnvloeding of suggestie -zonder dat je je zelfcontrole verliest-. Dit is bij uitstek het moment voor transformatie, om je mindset, gedrag en oude gewoonten en patronen op een positieve wijze te veranderen. Ook leent deze staat van bewustzijn zich voor het ervaren van diepe rust en ontspanning, innerlijke vrede en meer focus en concentratie in je leven. In deze staat van bewustzijn ben je als beoefenaar tevens in staat om herinneringen, gevoelens en emoties te ervaren, die je eerder mogelijk had weggestopt.

Online Yoga Nidra Masterclass

Op wekelijkse basis wordt er een online masterclass verzorgd over Yoga Nidra. Tijdens deze masterclasses staat er een specifiek thema centraal, waarbij de beoefening van Yoga Nidra ondersteunend kan werken. Live aanwezigheid is niet verplicht. Na afloop wordt er een replay beschikbaar gesteld. Deze is zeven dagen geldig.

Online Yoga Nidra Basis Training

Deze training is voor een ieder die op een veilige manier Yoga Nidra wil leren beoefenen voor zichzelf en/of een veilige innerlijke bedding wil creëren in zichzelf.

De beoefening van Yoga Nidra kan veel brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Ze kan ingezet worden ter ondersteuning van het proces van zelfrealisatie. Een innerlijke transformatieproces ter groei en ontwikkeling. Ervaring is niet nodig. En je kunt starten wanneer je wilt.

Binnen vier weken leer je naast een veilige Yoga Nidra beoefening op te bouwen tevens over de basis van Yoga Nidra beoefening. Van alle gedeelde kennis en ervaring kun je je hele leven plezier hebben.

Voor meer informatie klik hier Online Yoga Nidra Basis Training of stel je vragen via het contactformulier.

(Online) Yoga Nidra Teacher Training

Een (online) Yoga Nidra Teacher Training vormt de basis van je Yoga Nidra beoefening en/of het delen van Yoga Nidra met anderen. Theorie en praktijk worden afgewisseld in dit zeer complete traject. Dit traject bestaat o.a. uit:

- 12 (online) masterclasses (90 min)

- online invulbare werkboeken

- audio opnames

- Yoga Nidra scripts

- theorie (in pdf en ingesproken als audiobestand)

- 6 maanden toegang tot de replay van online masterclasses (ivt)

Voor meer informatie klik hier Yoga Nidra Teacher Training

Specialisaties Trauma, Depressie en Rouw & Verlies

- (Online) Yoga Nidra en Trauma Training

- (Online) Yoga Nidra en Depressie Training

- (Online) Yoga Nidra en Rouw & Verlies Training

Alle (online) trainingen zijn zowel in combinatie met elkaar of los van elkaar te volgen. Idealiter kies je eerst voor de (Online) Yoga Nidra Teacher Training en daarna voor een of alle specialisaties.

Specialisaties Yoga Nidra voor kinderen en tieners

- (Online) Yoga Nidra Teacher Training voor kinderen

- (Online) Yoga Nidra Teacher Training voor tieners

Opgeven kan via...

het contactformulier.

Aanbod

Online Masterclass Yoga Nidra en ... (2 uur) € 17,-
Online Challenge goede nachtrust met YN (21 dgn) € 47,-
Online Privé Yoga Nidra sessie (60 min) € 90,75
Online Yoga Nidra Basis Training (4 wkn) € 447,-
Online Yoga Nidra Teacher Training voor kinderen (7 wkn) € 544,50
Online Yoga Nidra Teacher Training voor tieners (7 wkn) € 544,50
(Online) Yoga Nidra Teacher Training (12 wkn) € 1089,-
(Online) Yoga Nidra en Trauma Training (12 wkn) € 1089,-
(Online) Yoga Nidra en Depressie Training (12 wkn) € 1089,-
(Online) Yoga Nidra en Rouw Training (12 wkn) € 1089,-

Je kunt op ieder gewenst moment starten. De genoemde prijzen zijn inclusief een korting van 7% en gelden bij betaling ineens! En je ontvangt alle toekomstige updates zolang de trainingen worden aangeboden. Mocht er besloten worden om (een van) de training(-en) niet meer aan te bieden, dan krijg je uiteraard de mogelijkheid om het lesmateriaal te downloaden.