Yoga Nidra

Het beoefenen van Yoga Nidra is een vorm van Meditatie. Tijd met jezelf doorbrengen. Doorgaans staan de zintuigen naar buiten gericht. Hierdoor kunnen ze zintuiglijke prikkels - horen, zien, ruiken, proeven en voelen - waarnemen. Die informatie verwerkt ons systeem. Het doel van Yoga Nidra beoefening is om de zintuigen naar binnen te richten. Door de afwezigheid van de externe zintuiglijke prikkel verdwijnen gedachten en de kritische stem in je hoofd naar de achtergrond. Hierdoor kan diepe innerlijke rust, ontspanning en vrede ervaren worden. Deze staat van bewustzijn wordt Yoga Nidra genoemd. Dagelijkse inspiratie op het gebied van Yoga Nidra vindt je op de Facebook pagina Yoga Nidra Academy.


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra verwijst naar een staat van bewustzijn.

De term Yoga Nidra is afkomstig uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden, namelijk Yoga dat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en Nidra dat slaap betekent. Wanneer Yoga Nidra wordt beoefend lijkt men te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Je zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een psychische slaap of een diepe ontspanning met een innerlijk gewaarzijn. De zintuigen worden naar binnen gericht. Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra pendelt men tussen slapen en waken. Tussen het onderbewuste en het onbewuste. In deze staat van bewustzijn ben je ontvankelijk voor suggestie. Hierdoor ben je -luisterend naar de begeleidende stem- beter in staat om diep te ontspannen, uit te rusten en innerlijke vrede te ervaren. En ben je in staat het helende en diep ondersteunende effect te ervaren.

Ontvankelijkheid

Je bent ontvankelijk als je gevoelig bent voor suggestie.

Bij de beoefening van Yoga Nidra bevindt het bewustzijn zich tussen een staat van waken en slapen. Van nature ervaren we deze staat gedurende de dag op twee verschillende momenten. Namelijk wanneer we voorzichtig aan ontwaken na een diepe slaap en vlak voordat we in slaap vallen. Wanneer je bewustzijn deze staat bereikt ben je ongelofelijk ontvankelijk, hetgeen betekent dat je gevoelig bent voor beïnvloeding of suggestie -zonder dat je je zelfcontrole verliest-. Dit is bij uitstek het moment voor transformatie, om je mindset, gedrag en oude gewoonten en patronen op een positieve wijze te veranderen. Ook leent deze staat van bewustzijn zich voor het ervaren van diepe rust en ontspanning, innerlijke vrede en meer focus en concentratie in je leven. In deze staat van bewustzijn ben je als beoefenaar tevens in staat om herinneringen, gevoelens en emoties te ervaren, die je eerder mogelijk had weggestopt.

Mijn missie

Het verhogen van (zelf-)bewustzijn via het delen van Meditatie en Yoga Nidra.

Het is mijn persoonlijke missie om handvaten aan te reiken om het (zelf-)bewustzijn te verhogen en om zoveel mogelijk leraren, coaches en hulpverleners kwalitatief goed op te leiden, zodat ze de leer van Yoga Nidra op geheel eigen wijze kunnen delen met zoveel mogelijk anderen. Hierdoor krijgen steeds meer mensen toegang tot de beoefening van Yoga Nidra en kunnen ze het helende en ondersteunende effect ervan ervaren.

Je kunt op ieder gewenst moment starten. De genoemde prijzen zijn inclusief een korting van 7% en gelden bij betaling ineens! En je ontvangt alle toekomstige updates zolang de trainingen worden aangeboden. Mocht er besloten worden om (een van) de training(-en) niet meer aan te bieden, dan krijg je uiteraard de mogelijkheid om het lesmateriaal te downloaden.

(Online) Yoga Nidra (Teacher) Training

Het overzicht hieronder geeft een weergave van de modules die aan bod komen tijdens de Yoga Nidra Training (eerste drie modules) en de Yoga Nidra Teacher Training (alle zes de modules). Iedere module is opgebouwd uit vier lessen, waarbij er per week steeds een les wordt vrijgegeven. De investering per week voor het lezen van het lesmateriaal en het beluisteren en beoefenen van de audio fragmenten bedraagt 30-90 minuten per week.

Module 1 : Kennismaken met Yoga Nidra

Module 2 : Achtergrond van Yoga Nidra

Module 3 : Yoga Nidra en bewustzijn

Module 4 : De diepte in met Yoga Nidra (verschillende vormen)

Module 5 : Integratie in het dagelijks leven

Module 6 : Eigen scripts schrijven en Yoga Nidra delen met anderen.

Optioneel bij de online trainingen gratis 3/6 - afhankelijk van het gekozen pakket - online coach sessies.

Gratis extra's bij de Yoga Nidra Teacher Training

Om je als (aankomend) Yoga Nidra leraar te ondersteunen bied ik een ieder die kiest voor de (online) Yoga Nidra Teacher Training (optioneel) een aantal gratis extra's aan (t.w.v. € 247,-):

- Online audio cursus Yoga Sutras

- Online Masterclass Yoga Nidra scripts schrijven, inspreken en opnemen

Wil je liever de online Yoga Nidra en Trauma training volgen? Lees hier dan meer over het programma Yoga Nidra en Trauma

Deze gratis extra's worden je aangeboden, omdat er in de hectische tijd waarin we leven veel vraag is naar leraren die anderen (weer) in contact kunnen brengen met innerlijke rust, ontspanning en vrede.

Opgeven of contact opnemen kan via het contactformulier.

Aanbod

(Online) coaching (60 min) € 84,70
Online & Audio Yoga Nidra Training (3 mnd) € 498,50
Privé Yoga Nidra Training (3 mnd) € 698,50
Online & Audio Yoga Nidra Teacher Training (6 mnd) € 997,-
Privé Yoga Nidra Teacher Training (duur in overleg) € 1197,-
Online Yoga Nidra en Trauma Training (12 wkn) € 1569,-