Yoga Nidra

Net als Meditatie is ook Yoga Nidra een mooi en effectief middel om je bewustzijn te ontwikkelen en te leren focussen. Yoga Nidra is een krachtige en diepere vorm van Meditatie. Regelmatige beoefening van Yoga Nidra stelt je in staat om tot in de diepste lagen van jezelf rust en ontspanning te ervaren. Ook draagt het bij aan het vergroten van je mentale weerbaarheid en je emotionele veerkracht, vergroten van je draagkracht, ontdekken van wie je in essentie bent en draagt het bij aan bewustzijn en inzicht in je diepste verlangens, je dromen en wensen, je veilig en comfortabel voelen in je eigen lichaam en het ontdekken van je missie of lotsbestemming. Allen zijn nodig om je leven met bezieling en voldoening te kunnen leven. Daarnaast helpt het je om je diep verbonden te voelen. Het verscherpt je focus, leert je concentreren en leert je over wie jij bent.


Wat is Yoga Nidra?

De term Yoga Nidra is afkomstig uit het Sanskriet en bestaat uit twee woorden, namelijk Yoga dat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en Nidra dat slaap betekent. Wanneer Yoga Nidra wordt beoefend lijkt men te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. Je zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een psychische slaap of een diepe ontspanning met een innerlijk gewaarzijn. De zintuigen worden naar binnen gericht. Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra pendelt men tussen slapen en waken. Tussen het onderbewuste en het onbewuste. In deze staat van bewustzijn ben je ontvankelijk voor suggestie. Hierdoor ben je -luisterend naar de begeleidende stem- beter in staat om diep te ontspannen, uit te rusten en innerlijke vrede te ervaren.

Ontvankelijkheid

Bij de beoefening van Yoga Nidra bevindt het bewustzijn zich tussen een staat van waken en slapen. Van nature ervaren we deze staat gedurende de dag op twee verschillende momenten. Namelijk wanneer we voorzichtig aan ontwaken na een diepe slaap en vlak voordat we in slaap vallen. Wanneer je bewustzijn deze staat bereikt ben je ongelofelijk ontvankelijk, hetgeen betekent dat je gevoelig bent voor beïnvloeding of suggestie. Dit is bij uitstek het moment voor transformatie, om je mindset, gedrag en oude gewoonten en patronen op een positieve wijze te veranderen. Ook leent deze staat van bewustzijn zich voor het ervaren van diepe rust en ontspanning, innerlijke vrede en meer focus en concentratie in je leven.

(Online) Yoga Nidra Training

Deze (online) training bestaat -afhankelijk van het pakket- uit de volgende modules, waarbij wekelijks een les -luister- en audio fragmenten en ondersteund lesmateriaal- vrijkomt:

Module 1 : Kennismaken met Yoga Nidra

Module 2 : Achtergrond van Yoga Nidra

Module 3 : Yoga Nidra en bewustzijn

Module 4 : Verdieping in Yoga Nidra

Module 5 : Integratie in het dagelijks leven

Module 6 : Yoga Nidra delen met anderen

De investering per week is ongeveer 30-90 minuten. Opgeven of contact opnemen kan via het contactformulier.

Aanbod

Yoga Nidra Audio cursus (4 wkn) € 97,-
Online & Audio Yoga Nidra (Teacher) Training (3 mnd) € 498,50
Online & Audio Yoga Nidra (Teacher) Training (6 mnd) € 997,-
Privé Yoga Nidra (Teacher) Training (duur in overleg) € 1197,-