Meditatie

Over Meditatie doen veel verschillende verhalen de ronde. Met Meditatie wordt hier bedoeld een langdurige staat van concentratie gericht op een specifiek object. Een object wordt hier gedefinieerd als alles waar je je aandacht op kunt richten. Concentratie is namelijk niets anders dan 'aandacht hebben voor' of 'met aandacht waarnemen'. Focus is datgene waar je je aandacht op richt of dat wat je met aandacht waarneemt. Succesvol mediteren geschiedt op basis van onderstaande stappen en leidt tot bewustzijnsontwikkeling.


1. Voorbereiding is de sleutel tot Meditatie

Net als alle andere dingen die we in ons leven ondernemen, vereist ook Meditatie de nodige voorbereiding. Te denken valt aan het beoefenen van concentratie. De hele dag door. Dit vormt de basis voor een succesvolle Meditatie beoefening.

2. Begrijpen hoe de geest werkt

Een vereiste om goed te kunnen mediteren is om te begrijpen hoe de mind of geest werkt. Ze is het krachtigste gereedschap dat we tot onze beschikking hebben. Wanneer je begrijpt hoe ze werkt, dan kun je dit krachtige gereedschap voor je laten werken en met focus en concentratie Meditatie beoefenen. Deze kennis kun je dan ook in zetten op alle gebieden in je leven.

3. Een duidelijk stappenplan

Goed kunnen mediteren vereist een duidelijk stappenplan. Door je Meditatie stapsgewijs op te bouwen, is het gemakkelijker om je aandacht te herleiden wanneer deze wegdrijft.

4. Het is belangrijk om een doel te hebben

Het hebben van een duidelijk doel geeft focus tijdens Meditatie. Hierbij dient het te gaan om een doel dat past bij je persoonlijke verlangen. Een doel dat gedurende een langere periode hetzelfde is. Afgeraden wordt hierbij om steeds een ander doel te kiezen tijdens verschillende Meditatie momenten.

5. Concentratie is essentieel voor Meditatie

Zonder concentratie ben je niet in staat om te mediteren. Het is dus belangrijk dat je regelmatig oefent in concentratie. Niet op een specifiek moment op de dag, maar op verschillende momenten gedurende de dag. Als kleine rituelen die je dagelijks integreert in je leven. Zo vormt zich een blijvend patroon in je leven en leer je succesvol te mediteren en met aandacht aanwezig te zijn. Dit biedt voordelen op alle gebieden in je leven.

Online Meditatie training

In dit 12-weekse online Meditatie programma leer je stap voor stap een succesvolle Meditatie beoefening op te starten. Wekelijks ontvang je een e-mail met lesmateriaal voor die week. Ook wanneer je al mediteert kan deze online training je veel tips en handvaten aanreiken om je Meditatie beoefening te verdiepen.

Voor meer informatie of om contact met me op te nemen, verwijs ik je naar het contactformulier.

Prijs

Online Meditatie Training (12 weken) € 229,90
Privé Meditatie Training (12 weken) € 302,50
Losse privé les € 84,70