Mind your health

Welke dromen je ook hebt, het begint allemaal bij gezondheid en het gevoel van welzijn. Met een gezond lichaam en een gezonde geest kun je immers met concentratie aan het realiseren van je dromen werken. Daarnaast ervaar je meer energie en innerlijke motivatie om het beste uit jezelf en je dag te halen. Mind your health is een persoonlijk programma waarbij jij als mens centraal staat. Gedurende acht weken of acht maanden is er aandacht voor acht pijlers die onderdeel uitmaken van dit unieke programma. Hieronder worden ze beschreven.


Voeding

Waar we ons op dagelijkse basis mee voeden heeft een directe invloed op onze gezondheid en ons gevoel van welzijn. Het gaat hierbij om de fysieke vorm van voeding, maar ook om emotionele en mentale vormen van voeding. Kortom, wat neem je op dagelijkse basis tot je? In dit programma kijken we naar al deze vormen van voeding. Het fysieke gedeelte is gericht op het nuttigen van meer plantaardige voeding en de heilzame werking die hiervan kan uitgaan op lichaam en geest.

Slaap

Slaap is van essentieel belang om te herstellen en op te laden. Met de komst van kunstmatig licht zijn we onze slaap tijd veelal gaan uitstellen, waardoor ons natuurlijke bioritme verstoord kan raken. Door een verstoring op dit vlak krijgen lichaam en geest onvoldoende de mogelijkheid om te herstellen en op te laden, hetgeen op de lange termijn verstrekkende gevolgen kan hebben. Het opnieuw leren ontdekken van jouw natuurlijk slaapritme is een van de onderdelen van dit programma.

Beweging

Door te bewegen voeden we ons fysiek, emotioneel en mentaal. Belangrijk is hierbij dat je voor een vorm van beweging kiest waar je blij van wordt, zonder dat je jezelf er steeds mentaal toe hoeft te zetten om in beweging te komen. Kies je voor iets waar je persoonlijk blij van wordt, dan kun je op een leuke manier werken aan je gezondheid.

Bewuste en onbewuste patronen

Via de onderstroom, ons onbewuste brein, nemen we continue prikkels waar. Zo'n 200.000 keer zoveel als ons bewuste brein. In ons onbewuste liggen ook (beperkende) overtuigingen en patronen opgeslagen waar wij geen weet van hebben. Zonder dat we op de hoogte zijn van eventuele (beperkende) overtuigingen, worden we de hele dag vanuit die zogenaamde onderstroom beïnvloed en worden onze persoonlijke ervaringen en emoties hierdoor gekleurd. In dit programma leer je over wat je ten diepste over jezelf geloofd en over datgene wat je vanuit je onbewuste brein mogelijk tegenhoudt om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Momenten met jezelf

Voor onze gezondheid en ons welzijn is het belangrijk om regelmatig momenten van stilte in te lassen, waarbij de ogen gesloten worden en je even niet in interactie bent met de buitenwereld. Je hoeft even helemaal niets anders dan het ervaren van de stilte in jezelf. Door regelmatige beoefening leer je meer te vertrouwen op jezelf en ervaar je je innerlijke kracht.

(Sociale) relaties en interactie(-s)

Uit onderzoeken blijkt dat het ervaren van geluk samenhangt met de relaties die we aangaan met anderen. Dit kan om romantische relaties gaan, om relaties op de werkvloer, met vrienden, met kinderen. Kortom, de mate waarin je je kunt verbinden met (een) ander(-en). Ook dit heeft invloed op je gezondheid en je gevoel van welzijn.

Zingeving en bezieling

Dit onderdeel mag absoluut niet missen in dit programma. Het gaat hier om het verlangen achter hetgeen je op dagelijkse basis denkt en doet. Vaak zijn we ons niet bewust van ons diepste verlangen dat schuilgaat achter onze denkpatronen en gedragingen. Door jouw unieke verlangen te kennen krijg je meer richting in je leven, leer je je focus scherp te stellen en ben je in staat om jouw verlangen op een bewuste manier te realiseren.

Persoonlijke rituelen

Rust, regelmaat en reinheid staan hierbij centraal. Bij transformatie gaat het om de kleine dingen die je op dagelijkse basis doet. Door ze met regelmaat te herhalen worden ze een vast onderdeel van je dagelijks leven. In dit programma leer je over rituelen die een positieve uitwerking kunnen hebben op je gezondheid en je gevoel van welzijn.

Mind your Health programma

In acht weken tijd worden alle boven genoemde punten doorlopen. Je kunt er ook voor kiezen dit programma in acht maanden te doorlopen. Per week / maand staat een van deze thema's centraal. In een sessie van 60 minuten gaan we de diepte in en krijg je handvaten aangereikt om op dit onderdeel de nodige transformatie te realiseren. Bij dit pakket ontvang je tevens een op maat gemaakt persoonlijk Mind your Health plan met tips en adviezen, 2 e-mail consulten, een gratis audio Yoga Nidra Meditatie voor fysieke, emotionele en mentale rust en ontspanning, sessies van 60 minuten en 2 sessies van 30 minuten om de voortgang te bespreken na afloop van dit programma. Dit programma is ook te volgen met een partner. Je betaald dan per persoon 7 sessies in plaats van 8. De sessies duren dan 120 minuten waarbij je samen aanwezig bent. Ook kun je dit programma zakelijk volgen.

Prijzen

Losse sessie (60 min) € 90,75
Pakket (8 x 60 min) € 726,00
Duo pakket (8 x 120 min) € 1270,50